Mellom Krokenskogen og Raveien

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg går ofte tur i dette området. Det er en stund siden nå, fordi Krokenveien har vært stengt på grunn av graving i veibanen. Det er derfor vanskelig å finne et egnet sted å parkere i nærheten av turstien.

I dag gikk det bra, selv om veien fortsatt er stengt.

Her er en blogg jeg skrev om turer i det samme område:

https://synnasturmagi.blog/2018/06/19/tur-i-skogen-mellom-krokenveien-furustadveien-og-raveien/

DSCN2350.JPG

Den siste uken har det blitt få turer. Har hatt besøk av barnebarn i høstferien og turene vi har gått har vært korte og  repetisjon av andre turer. Barn liker  å finne tilbake til stedene de har vært før. Skal skrive litt om disse turene senere.

Så i dag morges var det herlig å finne frem turskoene og og det nye kameraet mitt.  Det var en kjølig morgen uten tegn til sol. Men hva gjør vel det.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg gikk inn skogsveien som går inn rett overfor Kroken barnehage i Krokenveien.

Vakre høstfarger langs veien. Et sted hadde en lokal bonde dumpet et lass med møkk som enda var varm. Det steg opp røk fra haugen. Luft fra møkka blandet seg med den kalde lufta rundt. En artig detalj.

Gikk stien som kommer ut innerst i Haugenveien ved et sted der det kappes ved. Herfra fulgte jeg en vei som gikk innover  i skogen i retning Raveien, før den tok en brå sving mot venstre. Fulgte  denne rett frem og fortsatte på sti også rett frem når veien tok slutt, eller tok en sving til høyre. Er ikke helt sikker på om veien fortsatte eller endte opp i en snuplass.

Uansettt jeg gikk langs stien helt til jeg kom frem til et jorde med en traktorvei langs jordet. Jeg fulgte stien mot venstre og kom frem til en gapahuk som tilhører Meum frukt og grønt. Veldig fint tilrettelagt rundt denne gapahuken med mye spennnede å se.

http://www.meum-frukt.no/

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Her snudde jeg og gikk tilbake til traktorveien. Denne fulgte jeg over jordet og tok en annen traktorvei mot høyre. Holdt til høyre og endte opp ved enda et jorde. Krysset jordet og gikk inn i skogen. Her var det ingen sti. Tenkte at jeg ville klare å finne tilbake til den opprinnelige stien om jeg gikk rett frem.

Merkelig. Jeg vaset rundt og oppdaget at jeg hadde gått i ring. Det samme har jeg gjort på nøyaktig samme sted tre ganger før. Det rare er at jeg aldri har gått i ring noe annet sted, bare her. Undres!!!

Kom inn på riktig sti etter en stund.

Jeg var så stedvill at jeg gikk i motsatt retning på stien for å komme hjem. Oppdaget det heldigvis raskt og resten av turen gikk helt uten forviklinger.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Moret meg med å ta bilder av vakre høstblader og blomster som fortsatt klamret seg til livet. Ikke lenge nå før de visner og dør.

Nede på Haugenveien fortsatte jeg videre innover. Passerte en veibom og tok til høyre ved gapahuken til Skogselskapet. Langs veien og stiene i dette området er det mange plakater som Haugen skogselskap har laget med spørsmål fra naturen. Flott for barn å lære naturfag slik.

Jeg gikk stien gjennom skogen og kom ut på skogsveien som fortsatte rett frem og tilbake til bilen. Turen ble på 7,5 km.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

Sang for høsten

I den dype høsten
kan du forestille deg at bladene tenker hvor
behagelig det vil være å røre ved
jorden i stedet for
ingenting i luften og kjenne den endeløse
friske vinden? Og tror du ikke
trærne selv, spesielt de med mose
varme stammer, begynner å tenke

på fuglene som kommer – seks, et dusin – for å sove
inn mot stammen deres? Og hører du ikke
gullstrupen hviske farvel,
de gjennværende blir kronet med det første
fnugg av snø? Dammen
forsvinner, og den hvite åkeren hvor
reven løper så fort, viser
dens blå skygge. Og vinden blåser seg opp.
Om kvelden spesielt,
rører den stablede veden seg litt,
lengter etter å være på vei.

Ukjent

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..