Tur til Sandefjords høyeste topp

DSCN5319

Den vonde ryggen min lar meg ikke sove lenge. Har funnet ut det det beste som hjelper er ut på tur. Derfor  startet jeg turen fra parkeringen ved Trollsvann kl. 06.

Var spent på om jeg ville klare turen som var på ca 1,5 mil. Det klarte jeg uten at ryggen lagde problemer. Det eneste den ikke likte var å bøye seg, så det ble ikke så mange nærbilder av detaljer.

Så mange trær som haddde inntatt de utroligste positurer. Det tyder på at naturen ikke bare er varm og gjestmild som denne dagen. Riktignok var det bare 3 varmegrader da jeg satte ut fra parkeringen, men ut på dagen ble det varmt nok med 20 grader +.

 

Passerte sørende av Åletjønn. Utrolig vakker speiling i det blikkstille vannet.

DSCN5149.JPG

Turen opp til Åletjønnkolle på 366 moh. gikk greit. Jevn stigning og god sti. Ikke så god utsikt fra toppen. Høye trær sørget for det. Så mange forkullede trær. Det må ha vært en brann der for ikke så veldig lenge siden.

Om ikke lenge vil det være mye blåbær å finne. Tråkket i blåbærlyng langs det meste av ruten. Litt blomster. mest liljekonfall fant jeg også.

 

Veien ned til » Støtteberget» gikk greit. Det sies at alle som gikk forbi måtte støtte berget så det ikke falt ned og sperret veien.

DSCN5255.JPG

Veien opp til Brånafjell på 399 moh. var lett. Ikke store stigninger eller klatring. Vakkert på toppen som  lå på en lang åsrygg. Her var utsikten også delvis skjult av store trær, men jeg fikk noen glimt av kysten langt borte.

Passerte det vakre Grøntjernet på veien ned før jeg igjen var ned ved Åletjønns nordlige ende.

DSCN5347.JPG

På vei tilbake var det flott utsikt over vannet. Deretter gikk turen i lett terreng i skog og over en myr.  Enkelte steder lå det fortsatt noen snøflekker igjen etter vinteren. langs hele ruten så jeg et utall rotvelt som sperret stien. Frivillige hadde ryddet  og fjernet store trær og greiner, slik at  turgåere kunne passere enkelt. En utrolig stor innsats de har gjort.

Vel nede på parkeringen hadde jeg brukt ca 6 timer på turen. Turen var godt merket med både turistforeningens blåmerking og «De grønne turenes» gule bånd. Jeg fulte de gule båndene.

Og det beste av alt, ryggen min er bedre enn da jeg la ut på turen.

Magi, magi…..

DSCN5483

Besøk siden min på FB

https://www.facebook.com/turmagi/

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..