Ølbergholmen

 

 

 

I dag vil jeg dele en av de vakreste turene jeg vet om, nemlig en runde rundt Ølbergholmen.

Jeg kjører fylkesvei  303 fra Sandefjord. Tar av mot venstre fv 159, Ulaveien. Tar så av mot høyre fv 158, Eftangveien helt til parkeringsplassen ved Eftang camping.

Jeg er der hele året og det er alltid like vakkert. Her vil jeg dele bilder fra turer vinter og vår i år.

 

 

https://www.google.no/maps/place/Eftang+snuplass/@59.0122908,10.1370435,1778m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4646eb0ebd4d1691:0x76e9f671c0bb3a0b!8m2!3d59.0133091!4d10.1344907?hl=no

 

 

Som oftest velger jeg å gå ned veien mot øst til Sandvikbukta og går hele runden rundt helt til Eftang camping.  Det er en  buktende strandlinje med mange fine viker, utkikkspunkter, bakeviker og vakker natur. Det er mange muligheter for opplevelser.  Det finner du ut ved å utforske de ulike stiene du ser. Velger du hele runden blir det en tur på  mellom 7 og 8 km.

 

 

Naturen er variert og spennende med vakre fargerike fjellformasjoner. Jeg ambefaler deg ikke bare å ta turen en godværsdag. En ruskeværsdag  kan være svært så spennende med store bølger som slår inn over land.

På fjellet mellom Kongsbakkebukta og Grunnesund er det flott utsikt ut over havet. Der finnes spor etter krigen med skyttergraver og bunkere.

Går du helt ned til vannet ytterst på svabergen finner du helt spesielle fjellformasjoner og farger. Absolutt verdt et besøk for  å utforske.

 

 

 

Disse bildene er tatt om vinteren og tidlig vår. Senere på året er det et rikt blomsterflor. Du kan bare glede deg om du tar turen. Faktisk ett år fant jeg blåveis tidlig i januar på et lunt og borthjemt sted. Det er mange andre vakre steder i området som jeg ikke har vist bilder fra. For å se dem for du ta deg en tur og utforske selv. Jeg garanterer at du ikke vil bli skuffet.

Her er to forskjellige ruter du kan velge, blant mange. Eller du kan ta alt i samme slengen.

 

 

Besøk gjerne siden min:

https://www.facebook.com/turmagi/

 

En kommentar om “Ølbergholmen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..