Fullmånetur til Granholmen

I går var det fullmåne kl. 16.19. Hele dagen gledet jeg meg til å ta turen til sjøen og se månen stige opp over horisonten kl.21.41,  ved 127°

Jeg regnet med at den ville bli litt vanskelig å få øye på fordi solen ikke gikk ned før  kl. 22.13. Det beste er når månen stiger akkurat når solen går ned eller litt etter.

Jeg kom i god tid til stedet jeg hadde funnet frem til, Granholmen. Det er et flott friluftsområde litt sør for Sandefjord sentrun. På Granholmen holder både Sandefjord seilforening og Sandefjord roklubb til. Der er også en fin campingplass.

I går var det rekordvarmt. Nesten for varmt for oss som ikke er vant til slik varme. Uansett, vi får nyte det varme været så lenge vi har det. Snart kommer nok kulden sigende. … Herlig det også.

https://www.google.com/maps/@59.0900004,10.219668,502m/data=!3m1!1e3?hl=no

Du kommer dit ved å følge Fv 303 fra Sandefjord. Ta av i rundkjøringen inn Granholmveien og gjør til du kommer til parkeringsplassen på Granholmen.

Jeg rakk å rusle rundt Granholmen i ventetiden. Granholmen er spesiell med sine vakre orange fjell og steiner. I fjøra er det mange fine strandplanter.  Selvsagt et rikt fugleliv. Til tross for at det er en campingplass hadde jeg det meste av området for meg selv.

Du bør absolutt ta deg en tur dit om du er i nærheten av Sandefjord. Kanskje campe?

Månen kom, men jeg så den ikke før den var ganske høyt på himmelen. Det var  disig og dermed ble den enda vanskeligere å få øye på. Det kom seg etter hvert. Faktisk var jeg på vei hjem, da den plutselig åpenbarte seg ganske tydelig.

Da solen forsvant speilet den seg vakkert i sjøen med sine gylne stråler. For meg er det ren magi. Håper jeg  har klart å formidle noe av stemningen med bildene mine.

Ikke rart at jeg alltid prøver å få med meg fullmånens ferd over horisonten.

Det var  to stemningsfulle timer jeg tilbrakte på Granholmen i går med blikket for det meste festet på  månen. Tror jeg fikk øye på mannen i månen også. Ikke rart at jeg er så fasinert, ja forelsket i alt den er og står for.

Tok en liten tur innom brygga i Sandefjord. Her kan du se:

Om du vil kan du lese litt om månen her i en blogg jeg har skrevet:

Månen

Ønsker deg  fine dager frem til neste fullmåne.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..