Holtehædde

Flott tur i formiddag, men litt for varmt. Mellom 28 og 32 grader. Brukte lang tid og drakk opp alt vannet jeg hadde med, 2 liter. Skulle hatt med mer.

Det er en tur jeg har gått flere ganger før. Den er sånn passe krevende og gir meg belønning med vakker utsikt fra to topper. Det er andre veier jeg kan gå også, men jeg liker denne best på grunn av flott utsikt flere steder.

Tok meg tid til å få igjen pusten på begge toppene og drakk vann.  Nøt den vakre utsikten til tross for  disig vær. Så ikke så tydelig utover havet som jeg har gjort ved tidligere anledninger. Faktisk har jeg sett vindmøller i Sverige derfra.

Kjørte forbi Heisetra og parkerte der veien går opp til stjerneobservatoriet. Det heter Pålehølet der. Som du kan se på kartet virket ikke GPSen skikkelig. Derfor ser det ut som at jeg har gått i rett linje. Jeg fulgte stien, ca 8 km. Lenger dersom GPsen har målt etter de rette strekene. Flott utsikt fra Sæteråsen 337 moh, både ned til Åsvannet og ut mot havet.

Fin utsikt fra selve Holtehædde også, 405 moh. Utsikten er før toppen.

Vakkert rundt Lindevann. Måtte ta omveien innom. Terrenget rundt vannet er myr.  Jeg gikk på østsiden av vannet. Fant en sti. Der vokser det flere vakre myrplanter og der er også mange forskjellige insekter som øyenstikkere og sommerfugler. Så at fisken vaket flere steder.

Fulgte «hovedveien», Heiaveien tilbake, men tok en mindre sti som tok av til høyre og endte opp ved Rennesik. Da var det ikke så langt igjen til bilen. Gjett om jeg var glad for å kunne sette meg i bilen. Slitsomt å gå tur i slik varme.

DSCN8226

På vei opp til der stien tar av fra veien til Åsvannet sto en bil. Bilen var åpen med alle dørene på vidt gap. En hund var bundet til bilen i et kort tau. Varmt for den i varmen. Angret på at jeg ikke  slapp den løs. I alle fall burde jeg ha tatt dem med  til bekken slik at den fikk noe å drikke. Det våget jeg ikke. Dyrplageri, intet mindre slik den sto i varmen. Håper eieren ikke var langt unna.

 

 

DSCN8506.JPG

Du kan se flere bilder fra turen på FB, siden min her:

Posted by På tur med Synnøve on Saturday, June 2, 2018

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..