Fra Kjerringvik

Ingen lang tur i dag, men spennende. Har gått den før, men den utfordrer høydeskrekken og klatreferdigheter. Er jo ikke ung lenger, så kroppen er ikke alltid like samarbeidsvillig.

Jeg kjørte fv 303 mot Larvik ( nedre vei)  til krysset ved ved best bensinstasjon på Hem.  Tok inn til høyre og kjørte Kjerringvikvegen til Kjerringvik. Parkerte på p -plass  opp til høyre i Fjellvikveien rett før havna.

https://www.vestfoldguide.no/kjerringvik/

Gikk ned til havna og videre til veien delte seg. Jeg tok Kartoveien opp og til høyre. Fint å ta en tur utover  Fornet først om du vil. Da tar du til venstre på moloen og fortsetter rundt halvøya. Har mange gode minner derfra fra turer med venner og familie. Noen ganger drar jeg dit, bare for å se månen stige opp fra havet. Magisk vakkert.

Du kan gjerne ta en avstikker inn til venstre, veien som er nærmest vannet. Da kommer du til Kartobukta. Mange flotte steder langs sjøen. Jeg  bruker å ta meg  turen ned til sjøen forbi hyttene, men ikke på denne tiden av året. Mange idyller og mange flotte hytter.

Legger ved noen bilder fra en vintermorgen  til Kartobukta med mange avstikkere, samt til Fornet og over fjellet til Fjellvika( Korshavn). Magisk tur med  vakker soloppgang.

Fulgte veien til høyre rett frem. Gikk forbi flere veier som gikk opp til høyre. Etter en stund blir veien dårligere, først grusvei, så sti inn i skogen.  Stien deler seg et stykke inne i skogen. Tar du den til venstre kan du gå ned i Kartobukta. Denne delen av Kartobukta er ikke tilgjengelig fra veien til Kartobuktan jeg beskrev tidligere. Da må du ha båt. Flott utsikt utover havet. Vil anbefale at du går opp på toppen av stien her og ser ned i buktea selv om du ikke velger å gå ned. Spennende fjellformasjoner. Til høyre kommer du til Båsen.

https://www.google.com/maps/place/3280+Kjerringvik/@59.0345197,10.2176836,972m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46469539da218971:0x4d9ada6ca543c8ea!8m2!3d59.0421785!4d10.2262173?hl=no

Første gangen jeg fant denne veien spurte jeg en mann som jobbet i en hage langs veien. Jeg spurte om jeg kunne komme til  Fjellvik og Ranvika denne veien. «Det kan du», sa han. Jeg måtte bare belage meg på klatring opp på fjellet og ned igjen ved Båsen. Han studerte skoene mine og kom frem til at jeg kunne prøve veien over åsen.

Opp kom jeg uten nevneverdige problemer. Jeg fikk tak i steinutspring og grener og dro meg opp. Fantastisk utsikt derfra. Jeg gikk helt ytters på fjellet. Der kunne jeg se over til Rundås og nesten til Rossvik. Selvsagt også utover havet. Det var tidlig på dagen så solen  dannet store skygger fra alle fjellene. Ble ikke så fint på bildene jeg tok, men i virkeligheten var det magisk.

Fant en sti som gikk langs fjellsiden inne ved fjellet på siden som vender ned til Fjellvika. Det siste stykket ned var nesten litt for utfordrende for meg. Har gått andre veier ned før lenger inne på  fjelletsom var lettere. Måtte selvsagt velge den vanskeligste. Moro å utfordre meg selv litt.

Legger ved noen bilder fra samme tur, bare litt annen vei ned fra fjellet fra  juli i fjor.

Nede ved sjøen, Korshavn gikk jeg forbi en minnetavle etter  to krigshelter som omkom ved Rauer.

DSCN0719

Rauen er en gruppe vegetasjonsløse holmer 4,5 km sørøst av Tjølling-kysten og like langt øst av Svenner. Gruppa består av fem omtrent like store holmer.

https://www.nrk.no/vestfold/ukjente-helter-fra-2.-verdenskrig-hedret-1.12334487

Fulgte strandlinja til innert i Fjellvika (Korshavn). Derfra gikk jeg stien opp til Såtåsveien. Tok til høyre og fulgte en gårdsvei  frem til Fjellvikveien. Der kunne jeg velge å gå opp til venstre eller rett frem.  Den rett frem  går tilbake til parkeringsplassen og er lett å gå. Fin utsikt ned til vika.  Dyrket mark og gressende hester gir et magisk inntrykk.

Jeg valgte å gå opp til venstre forbi noen hus eller hytter. Innerst i veien gikk jeg over en gresslette og  inn på en sti i skogen. Fulgte den frem til et stikryss. Jeg gikk til høyre og endte opp ved Kjerringvik bedehus  i Nygårdsveien. Ser stadig oppslag om aktiviteter der. Noen er ganske spesielle, som country kvelder.

DSCN0779.JPG

 

Deretter var det ikke langt til jeg kom ut på Fjellvikvegen og derfra bare noen svinger unna bilen. Mange vakre blomster langs veien. Forglemmegei, blåklokke og mange flere.

En fin tur med mange fine opplevelser. Heller ikke lang,  litt under 5 km.

Legger ved kart fra  turene jeg har nevnt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..