En liten bit av Vesterøya

I går  startet turen min på Vestrøya.

Vesterøya er en halvøy utenfor Sandefjord. Den avgrenses i vest av Sandefjordsfjorden og i øst av Mefjorden. Vesterøya består av boligområder, industri og friområder.

 Vesterøya og nabohalvøya Østerøya var tidligere ekte øyer, slik at det på 800-tallet var mulig å seile innaskjærs mellom Sandefjord og Tønsbergfjorden.

Jeg kjørte  Vesterøyveien og tok opp til venstre inn på Buerskogen, rett etter Vesterøya skole. Kjørte til bommen og parkerte i veikanten der.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Her er hva kommunen skriver om skolen:

Vesterøy skole ble etablert i 1887, og ligger på Vesterøya med kort vei til skog og sjø.

I skogen har skolen en lavvo der elevene jevnlig har uteskole, til alle årstider. Den blir også flittig brukt av lokalmiljøet.

Ved sjøen drifter skolen også Korsvik uteskole. Der er det bl.a. mulig å studere livet i fjæra, seile og padle i kano.

Skolen har ca. 150 elever fordelt på 1. til 7. trinn. Det er til sammen 19 lærere og assistenter på skolen.

Her er litt om skolen fra gamle dager:

Klikk for å få tilgang til host198857.PDF

Etter bommen deler veien seg og jeg tok veien inn til høyre. Den gikk forbi en hytte som var til salg. Et fint område å ha hytte på om en ikke trenger tett tilknytning til sjøen.

Jeg fortsatte over et jorde og kom opp til grillhytta/ gapahuken som Vesterøya nærmiljøutvalg har bygget. Den er mye brukt av skolen og  nærmiljøet ellers.  Kyststien går forbi  på andre siden av gapahuken. Jeg fulgte den  videre over et hogstfelt, gjennom en liten skog og ut på Hummevikveien.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Derfra tok jeg en avstikker opp til Hummelen. Et flott utkikkspunkt 54 moh. med flott utsikt utover Mefjorden.  Vakker furuskog som bar preg av tøft vær til tider. Denne dagen var det vindfullt, lett skydekke, og kanske fuktig etter regnet tidligere på dagen og uken.

Tok en runde rundt på toppen og fant en  litt vanskelig vei tilbake til veien. Som jeg har fortalt før, liker jeg å utforske og finne nye veier, gjerne litt ufremkommelige. Da trives jeg.

Fant veien ned til stranden i Hummelvika. En fin liten strand. Fulgte veien opp, Båtsdalen til jeg igjen kom inn Mefjordveien. Fulgte denne  til jeg tok inn på Herregårdsveien. Fulgte denne  et kort stykke. Tok så av opp til høyre i skogen. Det er skiltet med blått.  Fant en sti som gikk opp ot en liten topp. Den fulgte jeg og kom tilbake til hovedstien litt lenger fremme.

Gikk gjennom en vakker alle med  et lavt steingjerde og vakre trær.  Den blå stien tar  brått til høyre, før den tar like brått til venstre. Hadde jeg gått her kunne jeg ha tatt meg en tur opp til Vardås. Det er en liten topp med vakker utsikt over fjorden.  Anbefaler deg å ta denne turen. Jeg synes den er like vakker, uansett årstid. Denne gangen gikk jeg til høyre og ned en liten skogsvei. Litt ned i bakken fant jeg en sti som gikk opp mot venstre. den fulgte jeg og kom over en liten ås og fulgte stien ned en liten kløft til  et jorde med flere campingvogner.

Fulgte skogkanten et stykke før jeg krysset over langs et steingjerde og gikk langs jordet til jeg kom inn påen vei som gikk ned  til Vesterøyveien og Langeby camping.

http://www.langeby.no/nb/

 Langeby er en av Sandefjords mest populære strender. Den består av både
en campingplass og et offentlig friområde, uten at dette legger noe hinder i veien for noen. Her er alle tilgjengelige fasiliteter for alle. Den store vestvendte og langgrunne
sandstranda er mye brukt, særlig av barnefamilier. Det er tilgang til toaletter og ferskvann på campingplassen.  Jeg fant en vannkran ned ved vannkanten, der jeg kunne slukke tørsten.
Standen er også veldig mye brukt av kitere.
Jeg fulgte strandkanten nordover. Kyststien går også her. Vannstanden var høy, så enkelte steder var det med nød og neppe at jeg kom tørrskodd videre. Vakkert langs vannet med et utall av  brygger og utstikkere i vannet.  Gikk forbi flere flotte seilbåter og hytter. Tydelig at det er et ettertraktet hytteområde. Tidligere har jeg fulgt strandlinjen forbi Sjøbakken camping og videre nordover. Valgte en annen rute denne gangen. Hadde ikke lyst til å vasse i vann.  Derfor fulgte jeg Sjøbakkveien oppover fra stranden.
Sjøbakken er en privat campingplass. Den kan derfor brukes hele året. De kommunale campingplassene i Sandefjord kan bare brukes i sesongen (01.05 – 31.08).

http://sjobakken.glommanet.no/

Rett før Sjøbakkveien tar en skarp sving opp til høyre, gikk jeg inn en gårdsvei til venstre. Fulgte den under en låvebro og videre til jeg kom inn på Vesterøyveien. Der krysset jeg veien og tok opp Buerskogen til bilen.

Turen ble på ca.7 km.

https://geoinnsyn3.nois.no/geoinnsyn/#?application=gi3sandefjord&project=Planinformasjon&guid=ff902780-4ff5&params=10000000&layers=1005&zoom=16&lat=6550798.16&lon=572416.72

Angrer ikke på at jeg tok denne ruten. Den går i variert terreng og på en dag med mye vann på stiene, kan det være greit å for det meste følge veir med fast dekke.

DSCN9413

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..